pkk

spazmoldum
ülkemizin doğusunun harap hale gelmesine neden olan dış güçler tarafından yönlendirilen terör örgütü ..

şu sıralar batıda da bombalar patlatıyorlar .. amaçları ülkenin iç karışıklığa düştüğü izlenimi vermek .. iç savaş için yol arıyorlar .. bilmiyorlar ki pkk ya karşı mücadelede halkımız hükümetimizi desteklemektedir ve yaptıkları saldırılar türk kürt kardeşliğini bozamayacak ..

bu arada devletimizin doğuda vermiş olduğu mücadele bir askerimizin sözü ile söyler isek nobel barış ödülü getirebilecek bir mücadeledir .. çünkü pkk ile savaşırken masum halkımızın zarar görmemesine dikkat edilmiştir ve bu yüzden yöre halkımız devletimizin yanındadır .. iç savaş çıkmasına müsaade edilmemiştir, edilmemektedir inşallah edilmeyecektir de ..

son oyunları bu ..

akparti belki bir abd projesi olarak başlamıştır ancak daha sonra rte gücü eline alıp abd den bağımsız, ülkemizin yararına politikalar izlediği için abd nin piyonu olan deaş ile pkk ile hizaya getirilmeye çalışılmaktadır .. eski abd büyükelçilerinin ve batı medyasının sürekli ülkemizi ve özellikle de cumhurbaşkanımızı hedef olması boşuna değildir ..

biz ülkemize de, halkımıza da, cumhurbaşkanımıza da sahip çıkıyoruz, çıkacağız ..

ha diğer görüşte olanlar mı herkese saygımız var, her türlü eleştiriye açığız ancak 1128 ve sonrasında belki sayısı 3128 olan akademisyenlerimiz gibi çıkıp da pkk nın adını hiç geçirmeden siz pkk ile çarpışan askerimize ve dolayısı ile devletimize saydırırsanız kusura bakmayın sizin yeriniz bizim yanımız asla olamaz .. siz gidin abd de yaşayın onların dümenine su taşımanın, milli menfaatleri gözeten bir muhalefetle alakası yoktur çünkü ..
venüs
(bkz: açılım süreci)
(bkz: şehirleri mühimmat deposu yaptığınızı biliyoruz)
(bkz: oslo görüşmeleri)
vakti zamanında el sıkışılmaya çalışılan it sürüsü. yukardaki şahıs gibiler 'terörle anlaşılmaz' diyenleri faşistlikle ve ulusalcılıkla itham ediyordu. akan kan durmasın istiyormuşuz. oysa ki basitti teröristle el sıkışılmaz diyorduk.
yıl 2016 da ise it sürüsünü siyasi propaganda yapmadan eleştiremeyecek kadar küçülüyorlar. kardeş haburda mobil mahkemelerde teröristler affedilirken, şehirler mühimmat deposu yapılırken, mayın döşenmiş yollara asfalt atılırken, çok güzel şeyler olacak denirken, apo itine sayın denirken sen mağaradamıydın?
spazmoldum
madde madde yazalım ..

1. şimdi geçmişe baktığımızda o zaman yapılan hataları daha iyi anlıyoruz .. pkk yı kürtlerin tek temsilcisi gibi görmek ve apo yu kullanarak pkk nın bitirileceğine inanmak yanlış bir düşünce imiş ..

2. çözüm sürecini daha çok sivil toplum örgütüne ve halka yaymak ve paylaşmak lazım imiş ki günümüzde de bu hala geçerlidir ve devlet; pkk silahı bırakıp yurt dışına gidene kadar operasyonlarına devam etmek zorundadır ..

3. dün yapılan hatalardan ders alındığını düşünüyorum ve buna inanmak istiyorum ..

4. şu ulusalcı kanadı ben çözemedim arkadaş .. şu an ulusal kanalı izlersen görürsün ki rte yi objektifçe eleştiren ve yeri geldiğinde destekleyen, fetö operasyonlarını da, pkk operasyonlarını da en çok destekleyen kanat oldular .. doğu perinçek in ermeni soykırımı karşısında verdiği mücadeleye ise sadece saygı duyulur ve ancak alkışlanır ..

5. sistemimiz malum demokrasi ve bu işleri çözmesi gereken ak parti dir .. desteklenmesi gereken de mecburen ak partidir .. ve eleştirilmesi gereken de elbette ak partidir .. benim sizin yazdığınız eleştirilere bir itirazım yok .. benim itirazım; en neticede ülkesinin yanında olmayan, patlamalara içinde bir yerlerde oh diyen ve pkk ile mücadelede sadece ve sadece hükümeti suçlayan pkk yandaşlarınadır ..

edit: son maddeyi yeterince sindiremediğini düşünüyorum ..

ek olarak yine de haklı buluyorum seni .. ak parti nin hata yapmasını istemezdim terörü çözmesini isterdim ve beklerdim .. şehit anneleri dahi ak parti yi destekliyordu bildiğim kadarı ile ..

keşke böyle olmasa idi ancak yanılmak da bizim doğamızda olan bir şey .. tekrar hatırlatıyorum demokrasi içinde başka bir yol var mı tavsiye edeceğin ..
venüs
sen madde madde yazarsın da bomboş yazarsın.
(gbkz:1. şimdi geçmişe baktığımızda o zaman yapılan hataları daha iyi anlıyoruz .. pkk yı kürtlerin tek temsilcisi gibi görmek ve apo yu kullanarak pkk nın bitirileceğine inanmak yanlış bir düşünce imiş ..) yazılmış. bakın bu kafa teröre alışın diyen kafa.
canım ya hata yapılmışmışmışşşşşşşşşşşşş, ölen onca insana gidip anlatsana. masumiyete bak yola gel. sivil toplum örgütü değil bahsettiğin ,otopark çetesi değil masaya oturulduğu gün itibariyle 30bin kişinin katili, asker polis öğretmen bebek demeden ...
canım ya 'hata imiş'. ölenlerin yakınlarına söyle olur mu? misal geç ankarada 6.5 aylık karnındaki bebğini kaybeden kadına kusura bakma hata imiş de. terör olayları minimize olduğu bir tarihte şehirlere mühimmat yapılmasına izin verildi de.

e bu kafayla herşeyi destekleyebilir insan nolacak en nihayetinde hata yapılmış der geçersin. üç gün sonrada bugün için hata yaptım dersin olur biter.

teröristle anlaşılmaz. teröristin ırkı milliyeti yoktur. terör adam ayırmaz.
kultabisi
https://www.youtube.com/watch?v=we7v3bJa4FI&ebc=ANyPxKoY6AtXkpCfagZ5sIBDI6NgiHn7SQJkx44n4Nb0EdkabU2LNrFjo7KzPND0V4wBxfmtlJvRNX_C0IslEY9lMzNlDql3Gg
üstteki linki, geçenlerde sözlükte başka bir başlıkta paylaşmıştım ama şimdi hangi başlık olduğunu hatırlayamadım. seyretmediyseniz, seyretmenizi öneririm.
pkk, şartsız, şeksiz bir terör örgütüdür. terör örgütüne terör örgütü demeyen, diyemeyen de bu vatanın iyiliğini istemiyordur.
bunu en baştan söyleyelim de, hz. ibrahim'in yandığı ateşe su taşıyan karınca misali, tarafımız belli olsun en azından.
şimdi çok açık bir soru soracağım: türkiye'deki pkk operasyonları hangi gerekçeyle başladı?
eğer akp seçmeniyseniz, cevabınız, 'iki polisimizin pkk teröristlerince kalleşçe şehit edilmesiyle.' olmamalı. çünkü oy verdikleriniz, 'birkaç mehmet'i şehit ettiler diye gündem olmamalı.' demiş insanlar.
eğer linkte verdiğim görüntüleri seyrettiyseniz, pkkyla mücadelenin nedeninin, başka bir nedeninin olması gerektiğini anlamış olmanız lazım.
bu belki tarafların daha önceden anlaştıkları bazı konularda fikir ayrılığına düşmeleri (bkz: seni başkan yaptırmayacağız), belki değişen uluslararası dengeler, belki ülke içinde daha efektif ortaklar bulunmuş olması, belki de hiç bilmediğimiz başka sebepler. ama sebebinin, asker ya da polislerimizin şehit edilmeleri olmadığı kesin. elimizdeki veriler, yani salt bilim bize bunu gösteriyor.
...
yaklaşık 14 yıl tek başına iktidarda kalmış bir siyasi yapının, yanlış kararlar alması, bazı konularda başarısız olması beklenebilir hatta kabul edilebilir bir durumdur. beklenmeyen şey ise, bu siyasi yapının, sebep olduğu her skandalda, almış olduğu her yanlış kararda, patlayan her yolsuzlukta başka sorumlular bulabilmesi ve bu durumu halkın büyük kısmına yedirebilmesidir. bunun, yakın siyasi tarihte, dünya üzerinde de başka bir örneğinin olduğunu sanmıyorum. en azından benim aklıma buna dair bir örnek gelmedi.
normali şudur. siyasi bir karar alırsın. bunun bir bedeli vardır. başarılı olursan, halk bunu yeni bir iktidarla ödüllendirir. başarısız olursan da, halk sana verdiği yetkiyi geri alarak seni cezalandırır.
örnek: dsp,mhp,anap koalisyonu. terör örgütü elebaşını ülkeye getirdiği için %20'lere çıkardığı partiyi, %2,5lara düşürdü.
peki şimdi neden öyle olmuyor? sebep, şimdikilerin hata yapmaması mı? yoksa, hataların gerçekten de iktidardakilere ait değil de diğer partilere ait olması mı? bunun böyle olmadığını, iktidardakiler kendileri itiraf ediyorlar. ne diyorlar?
'hata ettik. paraleller bizi kandırmış.'
'hata ettik. terör örgütüne güvenmemeliydik. bizi kandırmışlar.'
'hata ettik. suriye olayında abd bizi sattı.'
'hata ettik. beşar esad'ı dost sanmıştık. meğer esed oğlu esed'miş.'
'hata ettik. valiler operasyonları engellemiş. haberimiz yoktu.'
'hata ettik. anayasa mahkemesi bizi kandırdı.'
'hata ettik. üçağın rusya'ya ait olduğunu bilsek düşürmezdik.'
hata ettik
hata ettik
hata ettik...
peki şimdi, bu iktidarın yılmaz savunucuları bize neyi tavsiye ediyor?
'tamam hata etmiş olabilirler ama bunlara güvenmeye devam edelim. artık hata etmeyecekler. sorunları çözecekler...'
bir an gülmemeye çalışarak, bu talepte bulunanlara şunu düşünmelerini tavsiye ediyorum:
'bir ülke düşünün. devam etmekte olan iktidar, gencecik cumhuriyetin son 15 yılını tek başına şekillendirmiş olsun. neredeyse o ülkenin siyasi yaşamının 1/6sı bu iktidarla geçti. bu iktidarda doğanlar şimdi 15 yaşına gelmek üzere olan gençler. bu iktidar geldiğinde genç olanlar, şimdi orta yaşlı insanlar... bu iktidardakiler, aşağı yukarı atatürk kadar iktidarda kaldılar. amenna...
peki, bu iktidar döneminde olan yolsuzlukların, hukuksuzlukların, ölümlerin... velhasılı kelam oluşan bütün olumsuzlukların, vicdani vebalini öbür dünyaya bıraktık diyelim. adli vebalini, 'yargı satılmış kardeşim. onlara güvenip de adil bir karar vermelerini bekleyemeyiz.' bahanesiyle öteledik diyelim. ya bari hiç değilse, siyasi vebalini üstlenin kardeşim. bunun için çok bir şey gerekmiyor. azıcık, çok azıcık onur yeterli bunun için.
hyperion
bulunduğumuz yıl itibari ile stratejisini değiştirip, şehir savaşı hamlesine yönelen silahlı örgüttür.
ilk kurulduğunda 4 parçacılar olarak tanımlanıp 48 yılını doldurmak üzredir.
türkçe karşılığı; \"kürdistan işçi partisi\" şeklindedir.
bir çok ülke tarafından terör örgütü listesinde yer almaktadır.
asıl soru şudur: olası bir suriye barış veya otonomi süreçlerinde, ypg kanadındaki kadronun nereye kaydırılacağı ?
(gbkz: cevabı biliyorsunuz.)
spazmoldum
burada şunu da eklemek lazım .. tutturmuşsunuz teröristle masaya oturulmaz diye ..

terörün bitmesi için teröristlerle masaya oturulur .. ispanya eta ile ingiltere ira ile masaya oturmuştur ..

ancak her terör saldırısından sonra ak parti istifa, hükümet istifa derseniz pkk ve diğer terör örgütleri zor silah bırakır ..
gercektosunpasa
15 temmuz 2016 askeri darbesini hayretle izliyor muhtemelen şu aralar. hiç sesleri solukları yok. Lan terör örgütü bizdik bunlar nereden çıktı diye heycanlanmışta olabilirler.
elfirâşetüzzerka
/gorseller/yukle/images/pkkk.jpg cemaatçi abiler o kadar yatırımı boşuna yapmadı doğuya, bayram da et dağıtma bahanesiyle gidip az vatandaşı kandırmadılar. pkk askeriyenin içinde zaten. yıllardır doğu da insanlar tc askerinden niye korktular? asker kılığına girmiş teröristler kuzu postuna bürünmüş kurt misali doğuya öyle tanıttı bizim askerimizi onlar kötüledi /gorseller/yukle/images/dman.jpg allah korusun bi savaş filan olsaydı adamlar direkt bizi düşmana teslim ederlerdi. düşman içeride zaten baksanıza tüm orduyu kuşatmışlar.
bunların orduya zeki elemanları seçme usullerini de anlatırım belki bi ara müsait olduğumda. yakinen şahit olduğum bir olay olduğu için diyorum, bi zamanlar kardeşimi de orduya almak istemişlerdi de ailem izin vermediğinde dershene hocaları, ''neden dinsiz imansızların çocukları askeriye de okuyor da müslüman çocuklar okumuyor'' diye aklımızı çelmeye çalışmışlardı. ha bunların da nasıl müslüman olduğunu gördük orası ayrı. ama paralelci olarak orduda ne kadar asker varsa, gözlerini kırpmadan feto için can vermeye ve vatanı bombardmana tutmaya, hatta kendi canlarına kıymaya, ailelerini hiçe saymaya canlı bomba olmaya hazır birer fedai olarak, gerekirse ilaçlardan da takviye alınarak yetiştirilen kurulmuş birer robot.
takiyye de o kadar ustalar ki, dağa gidip kendini pkklı olarak tanıtır, şehre iner orduda asker olur.
dip not: darbeye kalkışan fetö fedaisi katillerle vatanımız için kendilerini feda etmekten çekinmeyen mehmetçiklerimizi karıştırmayınız
malayani
TERÖR ÖRGÜTÜNÜN sadece çocuklara yönelik HAİN SALDIRILARINDAN BAZILARI

1987 

- 7 Mart 1987'de Mardin'in Nusaybin ilçesi Açıkyol köyünde 6'sı çocuk 8 kişi kurşuna dizildi.

- 20 Haziran 1987'de PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu Mardin'in Ömerli ilçesindeki köy korucusu ailelerin yoğunlukta olduğu Pınarcık köyünde 16'sı çocuk 30 kişi öldürüldü.

- 8 Temmuz 1987'de Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Yuvalı köyü Haraberk mezrasına saldıran PKK'lı teröristler, aynı aileye mensup 7'si çocuk ikisi kadın 9 kişiyi katletti.

- 19 Ağustos 1987'de Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Milan mezrasına saldıran teröristler, aralarında üç ve altı günlük iki bebeğin de bulunduğu 25 sivili katletti. Katledilenlerin 14'ü 18 yaşından küçüktü.

- 21 Eylül 1987'de Şırnak'ın Güneyce köyü Çiftekavak mezrasını basan PKK'lılar, ikisi hamile 5 kadın, 4'ü çocuk 11 kişiyi katletti, 2 kişiyi ağır yaraladı.

- 10 Ekim 1987'de Şırnak'ın Çobandere mezrasına baskın yapan teröristler, birçoğu yaşlı, kadın ve kundaktaki bebek olmak üzere 13 kişiyi katletti, 9 kişiyi ağır yaraladı.

1988

- 9 Mayıs 1988'de Mardin'in Nusaybin ilçesi Taşköyü'nün Behmenin mezrasına saldıran teröristler, aynı aileden 8'i çocuk, ikisi kadın 11 kişiyi öldürdü. Saldırıda 2 çocuk ağır yaralandı.

1992

- 22 Haziran 1992'de Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Seki köyündeki iki korucunun evine baskın düzenleyen teröristler, 8'i çocuk 10 kişiyi katletti, 2 kişiyi ağır yaraladı.

- 1 Ekim 1992'de Bitlis'in Cevizdalı köyünü gece geç saatlerde basan terör örgütü PKK, 8'i çocuk 30 kişiyi öldürdü.

- 9 Kasım 1992'de Diyarbakır'ın Hani ilçesine saldıran PKK'lı teröristler, evleri basarak insanları kurşuna dizdi. Saldırıda 4'ü çocuk, 4'ü kadın 12 kişi hayatını kaybetti.

1994

- 21 Ocak 1994'te Mardin'in Savur ilçesine bağlı Ormancık ve Akyürek köylerine saldıran teröristler, 11'i çocuk 21 kişiyi öldürdü.

1995

- 24 Temmuz 1995'te İran'dan gelen kalabalık PKK'lı terörist grubu, Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Akdoğu köyü Atabinen mezrasına giremeyince evleri roket atışına tuttu. Teröristler 7'si kadın ve çocuk 12 kişiyi öldürdü, 13 kişiyi ağır yaraladı.

2008

-Diyarbakır'da 3 Ocak 2008'de askeri servis aracının geçişi sırasında bir dershane önünde bomba yüklü aracın patlatılması sonucu 6'sı öğrenci 7 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıda, aralarında öğrencilerin de bulunduğu 73 kişi yaralandı.

-Terör örgütü 2008'de İstanbul Güngören'de vatandaşları hedef aldı. Çöp tenekesine yerleştirilen bombanın patlamasının ardından 10 dakika sonra 50 metre ileride yine bir başka çöp tenekesinde daha güçlü bir patlama yaşandı. Saldırıda, ilk patlama sonrası yardıma gidenler de hedef alındı. Araç trafiğine kapalı ve vatandaşların yoğun olduğu alanda akşam saatlerinde meydana gelen patlamada, Aleyna Çelik (3), Taha Yıldızlı (5), Murat Ağca (12) ve Şeyma Özkan'ın da aralarında bulunduğu 17 kişi yaşamını yitirdi, 154 kişi yaralandı.

2010

-Hakkari'de de 16 Eylül 2010'da Durankaya beldesi ile Geçitli köyü arasındaki yola teröristlerce döşenen mayının sivilleri taşıyan minibüsün geçişi sırasında patlaması sonucu aralarında 2 yaşındaki Nurullah Umut Çiftçi ve 11 aylık Zeynep Kurt'un da bulunduğu 9 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

2011

-Siirt'te 20 Eylül 2011'de otomobille gezen 6 genç kızı hedef aldı. Teröristlerce açılan ateş sonucu otomobilde bulunan genç kızlardan 4'ü hayatını kaybetti, ikisi yaralandı.

2014

-HDP Merkez Yürütme Kurulunca 6 Ekim 2014'te yapılan açıklamanın ardından çıkan 6-7 Ekim olaylarında 2 polis memuru şehit oldu, 31 kişi hayatını kaybetti, 221 sivil ile 139 polis yaralandı. Hayatını kaybedenler arasında, Kurban Bayramı'nın 4. gününde ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtılırken 2 arkadaşıyla katledilen 16 yaşındaki Yasin Börü de bulunuyordu.

2015

-Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 30 Ağustos 2015'te evinden sebze almak için çıkan 6. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Fırat Simpil, terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaşamını yitirdi.

-Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 28 Eylül 2015'te teröristlerin polis aracına düzenlediği saldırıda roketatar mermisinin isabet ettiği evdeki 9 yaşındaki Elif Şimşek hayatını kaybetti.

-Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 12 Eylül 2015'te terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması mensuplarınca poşet içinde bir evin damına bırakılan patlayıcının ellerinde infilak etmesi sonucu 9 yaşındaki Tahsin Uray ve Ramazan Ş. ağır yaralandı. Kızıltepe Devlet Hastanesine kaldırılan çocuklardan Tahsin Uray, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

-Şırnak Kültür Merkezi ve Halk Kütüphanesinin bulunduğu binaya 25 Aralık 2015'te düzenlenen saldırıda 4 çocuk yaralandı.

2016

- Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 13 Ocak 2016'da İlçe Emniyet Amirliği ve lojmanına teröristlerce bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda, bir polis memuru şehit oldu, biri 5 aylık, biri 4 ve diğeri 12 yaşında 3 çocuğun da aralarında bulunduğu 6 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda 39 kişi de yaralandı.

- Kızılay Güvenpark yakınlarında 13 Mart 2016'da PKK'lı teröristlerce düzenlenen, 36 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıda yaralananlar arasında bulunan 6 aylık hamile Songül Yılmaz'ın karnındaki bebek, terör saldırılarının en küçük kurbanı oldu.

- Şırnak'ın İdil ilçesinde 13 Nisan 2016 günü terör örgütü PKK mensuplarının tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 4 yaşındaki Hidayet Tek yaşamını yitirdi.

- Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 10 Temmuz 2016'daki saldırıda 5 yaşındaki Viyan Kanat, hayatını kaybetti.

- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bombalı saldırıda bebek Ceylin Naz Aydın, 11 Ağustos 2016'da şehit oldu.

2017

Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında evden erzak çalan teröristlerin yerlerini güvenlik görevlilerine gösterirken 16 yaşında ki EREN BÜLBÜL şehit oldu. 

AA,Sabah
2
Rıhtım Rıhtım
bunları arşivleyip unutturmamak lazım ki, barış kuşları viklediğinde suratlarına çarpalım. Dağda olmayanlarına çok dikkat etmek lazım. Ofislerde, meydanlarda, gazetelerde, sözlük sitelerinde çok terörist var.
malayani malayani
bunca şeye rağmen ses çıkarmayanlar da suça ortaktır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches