islamofobi

cayisallama
özellikle 11 eylülden sonra pörtleyen, daha önceki aşırı sağ eğilimleri bünyesinde birleştiren durum.
bir insanlık suçudur.
dulcinea
Allahu ekber diyerek otelin önünde insanların yakılışını seyreden, ülkelerin büyük şehirlerinde terör saldırıları düzenleyen, yine aynı şekilde allahu ekber diyerek insanların kafasını kesen canlıları gördükten sonra oluşması muhtemel durumdur.

İslamofobi islamdan, müslümanlardan korkmak anlamına gelir.
Herhangi Bir şeyden korkmak ne zamandan beri insanlık suçu oldu, onu anlamadım.
gruda

​Büyük çoğunluğu Hristiyan olan Avrupa ülkelerinde İslâm dini ve Müslümanlığa bakış son yıllarda çok olumlu değil. El Kaide ve IŞİD gibi örgütlerin ABD ve Avrupa’da gerçekleştirdiği saldırılar olumsuz algının güçlenmesine yol açtı.

1997 yılından bu yana bu algıyı tarif etmek için kullanılan “İslamofobi”, 2015 yılında Fransa’da gerçekleştirilen terör saldırılarıyla birlikte kontrol edilemez bir hızla arttı.

Siyasi, Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Vakfı SETA, 25 Avrupa ülkesinde ağırlıklı olarak siyaset bilimi, din tarihi, sosyoloji ve felsefe üzerine çalışmalar yapan 37 akademisyene İslamofobi'ye ilişkin bir araştırma yaptırdı.

Sonuç, sağ siyasetin giderek egemen olmaya başladığı bu ülkelerde, Suriye’den akın eden mültecilerin de etkisiyle İslâm karşıtlığının geçtiğimiz yıl daha da artmış olduğunu gösteriyor.
abuzeroklava
sivas, çorum, maraş olayları, darbelerin belli bir ideolojiye sahip insanlar tarafından yapıldığı düşüncesi bir düşünce değil saçma sapan bir iç hissiyattan başka bir şey değildir.

sivasta yananlar ve yakılmak istenenler herkesin bildiği ya da herkese öğretilen şekilde sakallı cübbeli insanların yaptıkları ya da yapacakları eylemler değildir. Bu tam ifade şekli ile iftiradır. Bu ülkede yapılan sağ sol olayları darbeler oluşturulan terör örgütleri tamamının menşei dıştır. Her şeyi dışa bağlamıyorum tabi ama cahil=dinci,başörtülü şeklinde bakılan güzel ülkemde bu cahillerin yapacağı şeyler değildir.

bütün müslümanların hepsi kafa kesse de bütün müslümanlar insanları yaksa da islamafobi doğru değildir. Kitabı kardeşliği, insana saygıyı öğreten bir dini bu şekilde suçlamak bu şekilde hissetmek ne kadar yanlış bir şeydir.
zinzal
bunu oluşturan insanların kendilerini Müslüman diye tanıtmalarından kaynaklıdır. Halbuki Müslüman dediğin yunus emre dir, mevlanadı, benimdir, sensindir...
elfirâşetüzzerka
--- (gbkz: spoiler) ---

Birbirinizin ayağına basınız ama damarına basmayınız.
En tehlikeli üç damar: Kişinin Özrü, Özeli ve Kutsalıdır.
(Nevzat Tarhan)

--- (gbkz: spoiler) ---
geçen sene babamın vaaz kürsüsündeki mikrofona bir alevi vatandaş, neden babam vaazında hz. ömeri övmüş diye gitmiş necaset sürmüş. iki gün sonra farkedildi, güvenlik kameralarından anlaşıldı kim olduğu. şimdi bizde alevifobi duygusu mu oluşsun? bir insan necis ile hemhal olmuş, içi koktuğu gibi başka yerleri de kokutmaya teşebbüs etmişse bütün alevileri mi katmak lazım? nice alevi komşularımız var, sünniyim diyenlerden daha iyiler. şimdi biz içlerinde çıkan bir iki necis yürekli kişi yüzünden tüm alevi vatandaşlara karşı mı olalım?
lüften perspektifinizi geniş tutunuz. içinde yaşadığınız ülkeye ve müslümanlara at gözlükleriyle bakmayınız. bu insanların içinde hiç mi iyi kişiler yok? herkesi katarak haksızlık etmiyor musunuz?

müslümanlığın adını kullanıp müslümanlıktan bi haber olan ışidi islamla karıştırmayınız. /gorseller/yukle/images/islamofobi.jpg onlar; okusalardı, bilirlerdi...
kuntakinte
İslamı güzel bir şekilde anlatanların, İslamı kötüleyenler kadar ülkelerine sahip çıkmadıkları için oluşmuştur.
abuzeroklava
Adam açıkça anlatmış. Avrupa'nın geleceği için kıtada İslam'ı bitirmek zorundalar. Bu yabancı düşmanlığından öte İslam düşmanlığı...
İslam düşmanı isen kökenin ne olursa olsun Avrupa'ya entegre olabiliyorsun. Nitekim son olaylar sırasında öğrendik. Rotterdam belediye başkanı Fas'lı Ahmet Ebu Talip, adı müslüman olsa da kendi kuduz İslam düşmanı olduğundan belediye reisi bile yapılmış. Türklerin üstüne polisi, köpekleri saldırtan, silah kullanma emri veren o..
Küfür tek millettir. Vesselam.
AB topyekün yeni bir Endülüs yaratma peşinde. Avrupa'da İslam'a dair hiçbir şey görmek istemiyorlar.
Rıhtım
İslamofobinin En yüksek olduğu ülkelerden biri türkiye'dir. Bu ülkede dinini yaşamaya çalışanlar hapse atıldı, okullara alınmadı, cuma namazına giden çocuklar uğur dündar tarafından basına irtica haberi olarak sürüldü. Bunlar geride kaldı. Çünkü en etkili güçleri olan aydın doğan artık yandaş saflarda ( ne yaman kaypaklık) . şimdi ise devlet ideoloji olarak islamofobi uygulayamıyor. Fakat gücü elinde bulunduranların, sekülerlerin özgürlük alanına müdahale etmesiyle, müdahele edilenler baskıyı dindarlara kuruyorlar. Şu sözü çok duyuyorum kendilerinden ' hele devran bi dönsün'. Ayrışmadan beslenen siyasiler için kırmaya devam ediyoruz birbirimizi.
Son söz, devletin ideolojisi olmamalı fakat devlete ideoloji yerlestirmeyen taraf zayıf kabul ediliyor ve dolayısıyla kavgamız bitmiyor.
piri fani
Avrupa batıl olan dini geri plana atıp o batıl dinden daha makul olan aklı ön plana aldı ve ilerledi.
Bizde böyle yaparsak ilerleriz sandık.
Fakat yanıldık bizim dinimiz batil degil tam tersi akli ve ilmi ibadet sayan bir dindir. İslam'dan koptuğumuz oran da her alanda geriledik

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches