üniversite tercihi yapacaklara tavsiyeler

abuzeroklava
Tercih döneminde Prof.Dr.Haluk Dursun Hocadan gençlere tavsiyeler:
"KİMLER İŞE ALINIR?
Sevgili gençlerimiz size kamuda üst düzey yönetici sıfatıyla uzun yıllar bulunan bir ağabeyiniz olarak bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum.
Ne okuduğunuz kadar nerede okuduğunuz da önemlidir.Üniversite tercihi bu açıdan en hassas seçiminiz olacaktır.Marka değeri yüksek olan bir üniversite'yi bitirmiş olmak şansınızı yükseltir.Mümkünse yabancı dille eğitim yapan uluslararası bilinmişliği olan bir okul olsun.
Hukuk ve ekonomi temel ve mesleki ağırlığı olan fakültelerdir.Uluslararası ilişkiler ve siyasal bilgiler öyle değildir. Arkeoloji ve sanat tarihi meslektir. Tarih ise değildir.Mühendis her zaman tarihi öğrenebilir, ama tarihçi mühendislik öğrenemez...
Kendi dilinizde iyi ve doğru okumayı, yazmayı,tarihi,edebiyatı, sosyolojiyi, felsefeyi, din kültürünü, güzel sanatları, mimariyi mesleğiniz ne olursa olsun ihmal etmeyin.
Güzel giyinmek,bakımlı olmak kadar, güzel konuşmak,güzel bakmak ve güzel gülmek de önemlidir. Can kulağıyla dinlemek ve not almayı,cep telefonu kapalı olarak görüşmelere girmeyi de unutmayınız.."
hissikablelvuku
bazı tavsiyeler;
1- Öncelikle ilgi ve becerinizin olduğu, hayalini kurduğunuz alanları belirleyip o alanlara yoğunlaşın. Bu konuda liseden öğretmenlerinizle de görüşebilirsiniz. Ancak bu aşamanın daha önce yapılması gerekliydi.
2- Üniversiteye gitmiş olmak için tercih yapmayın. Gerekirse bir sene daha bekleyin. Kesinlikle kayıp değil kazançtır.
3- Meslek sahibi olmak, kendini geliştirmek, kariyer yapmak ya da mezun olunca iyi para kazanmak gibi hedeflerin hangilerinin sizin için öncelikli olduğuna karar verin. Bu doğrultuda geleceğin mesleklerine , mezuniyetten sonra daha çok iş imkanı olan mesleklere yönelebilirsiniz. Kısacası üniversiteden beklentiniz nedir bunu belirleyin?
4- Tercih etmek istediğiniz bölümleri/üniversiteyi iyi araştırın. Kampüsleri, hoca kadrosunu, şehire yakınlığını, şehrin eğitim açısından size ne verebileceğini ( dil kursu-kpss v.s.) kapsamlı araştırın. Unutmayın ki büyük gelişmiş şehirler kendileri başlı başına bir üniversitedir. Tek bir tane dil kursunun olmadığı şehire uzak bir ilçede üniversite okumak mı yoksa her imkana sahip şehir merkezinde okumak mı ?
5- Lisans seviyesinde 4 yıl eğitim veren bölümlerden işletme gibi çok mezun verenlerin 2 yıllık bölümlerini (yönetim ,işletme,işletme yönetimi gibi) tercih etmeyin zaten 4 yıllıktan mezun olanlar iş bulamıyor.

şimdilik bu kadar eklemeler yapacağım.
elfirâşetüzzerka
Ürtmen olcam ben diyenlere tavsiyeler
Tarih, edebiyat, felsefe gibi öğretmen alımı az, atama puanı çok yüksek olan branşlar seçmeyin. Çünkü o branşlar yıllardır alım yaptığı için tıkalı. Sonra da Dikab çok alım yapıyor diye ağlamayın. Dikab 1000 kişi alıyorsa sınıf öğretmenliği 3000 alıyor gidin sınıf öğretmenliği okuyun. İngilizce ve ilköğretim matematik de en az Dikab kadar alım yapıyor. Bi de Matematik bölümü yazmayın İlköğretim matematik yazın. matematik bölümü de baya tıkalı çünkü. İlköğretim matematik puanı ise 65'lere kadar düştü yanlış hatırlamıyorsam.
zinzal
işletme okumayın. bak söylüyorum buradan okumayın. biz okuduk tünelin ucu çok boktan bi yere çıktı.
Rıhtım
'Carpe diem iyi bir felsefedir. Ama yalnızca babası zengin olanlar için.' diyerek biten yazısıyla Mahfi Eğilmez konuya şöyle yaklaşmış.

Mezun Olunca Ne Yapacağınıza Karar Verin Bölüm Seçiminizi Ona Göre Yapın diye başlayan yazı için tıklayınız

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches